Україна
18 грудня 2017
Кабмін сьогодні скасує понад 300 актів щодо регуляції діяльності бізнесу
Буде змінено підхід щодо державного нагляду щодо бізнесу й уряд не підтримуватиме ту систему, яка діє сьогодні.
news-image

Кабінет міністрів України сьогодні скасує понад 300 актів регуляції діяльності бізнесу, а також схвалить новий дерегуляційний пакет. Про це сьогодні сказав Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман на засіданні уряду за участю бізнесу та контролюючих органів, передає кореспондент УНН, пише «Є!».

Прем'єр нагадав, що у 2016 році уряд скасував 367 різних нормативних актів, що регулювали роботу бізнесу.

"Зміна системи державного нагляду у 2018 році відповідно до сьогоднішніх рішень, які будуть презентовані моїми колегами, дасть можливість позбутися рудименту радянської системи нагляду і контролю. Сьогодні ми теж схвалимо дерегуляційний пакет - більше 300 актів сьогодні буде скасовано", - сказав Прем'єр.

За його словами, буде змінено підхід щодо державного нагляду щодо бізнесу й уряд не підтримуватиме ту систему, яка діє сьогодні.

Водночас, зазначив він, буде визначено найголовніші крмитерії, яким має відповідати підприємство. 

"Там має бути безпечно, має бути пожежна безпека на належному рівні, продовольча безпека. Все те, що стосується життя і злоров'я людини, має бути захищеним державою. Тому система буде побулована таким чином, що буде "чекліст", по якому абсолютно чітко визначені критерії проведення перевірки", - зазначив він.

Раніше Гройсман заявив, що у 2018 році буде зроблено крок по технологічному переозброєнню національної економіки та виробництва.

Читайте також:Луценко: Гуляв центром Амстердама, випадково зустрів Коломойського