Події
19 грудня 2017
Металургійний гігант оприлюднив тривожну заяву щодо своїх заводів на Донбасі
Протягом останніх кількох місяців менеджмент вищезазначених підприємств і загалом корпорації ІСД робили все можливе для того, щоб зберегти ефективний управлінський контроль над промисловим майданчиком.
news-image

Корпорація "Індустріальний союз Донбасу" втратила можливість ефективно управляти промисловими майданчиками та офісними приміщеннями кількох своїх потужних підприємств, які розташовуються в Алчевську Луганської області.

Як повідомляє інформаційна агенція "Інтерфакс-Україна" з посиланням на прес-службу компанії, йдеться про Алчевський металургійний комбінат Алчевський коксохімічний завод і ПАТ "Екоенергія".

"Протягом останніх кількох місяців менеджмент вищезазначених підприємств і загалом корпорації ІСД робили все можливе для того, щоб зберегти ефективний управлінський контроль над промисловим майданчиком, на якому перебувають виробничі активи. На наш превеликий жаль, сьогодні ми змушені констатувати той факт, що де-факто менеджмент і акціонери корпорації ІСД втратили ефективний управлінський контроль над алчевськими виробничими активами і офісними приміщеннями", – підкреслюється у заяві.

Також в ІСД дотримуються думки, що робота промислових підприємств корпорації може здійснюватися виключно в правовому полі України та з дотриманням всіх вимог законодавства.

Алчевський меткомбінат, Алчевський КХ і "Екоенергія" є зареєстрованими в місті Сєверодонецьк Луганської області (на території, підконтрольній офіційному Києву). До останнього часу ці підприємства вели господарську діяльність виключно відповідно до законодавства України, виплачували зарплати, незважаючи на фактичну відсутність виробничої діяльності протягом 2017 року та важке фінансове становище. Підприємства здійснювали оплату всіх податків і обов'язкових платежів до бюджетів України різних рівнів, – констатує прес-служба корпорації.

Крім того, представники металургійного гіганту зауважили, що вони не зможуть забезпечити подальшу діяльність будь-яких суб'єктів на базі виробничих активів в Алчевськ відповідно до законодавства України.

Окремо в компанії звертають увагу на те, що майнові права заставодержателів на значні частини майнових комплексів підприємств мають Міжнародна фінансова корпорація (IFC), Європейський банк реконструкцій і розвитку (EBRD), а також ціла група міжнародних банків і фінансових інститутів, які фінансували розвиток різних елементів унікального Алчевського промислового комплексу.

"Корпорація ІСД висловлює готовність до взаємодії з правоохоронними органами України, а також кредиторами підприємств групи ІСД та їхніми юридичними радниками для захисту прав та інтересів, як власників активів, так і кредиторів", – резюмується у заяві, підписаній гендиректором Олегом Мкртчаном
Читайте також: Військові: у Новолуганському зранку працюватимуть групи розмінування