Суспільство
19 грудня 2017
Після перегляду «Кіборгів» до мене написав росіянин, – актор
Фільм вийшов не те що добре, а несподівано дуже якісним, дуже захоплюючим.
news-image

Український кінематограф варто розділити на періоди до виходу фільму «Кіборги» та після нього. Глядачі не могли з холодним серцем аналізувати цей фільм, адже тема болить, пише «Є!» з посиланням на ZIK.

Таку думку  висловив перший заступник голови Державного агентства України з питань кіно Сергій Неретін.

«Я б розділив український кінематограф на період до «Кіборгів» та після них. Після виходу «Кіборгів» у прокат усім буде важче. Цей фільм вийшов не те що добре, а несподівано дуже якісним, дуже захоплюючим. Я зловив себе на думці, що якби, наприклад, в український прокат потрапив фільм дуже схожий на «Кіборгів», але про події десь у Кореї, думаю, що дивився б його з холодним серцем і, можливо, навіть помічав якісь режисерські чи сценарні вади», – вважає Сергій Неретін.

Натомість, він переконаний, що аналізувати з холодним серцем українських «Кіборгів» не вдасться більшості глядачів.

«Це болить. Це події, які мали місце три роки тому. Як це можна аналізувати з холодним серцем? Я не розумію. Саме тому після «Кіборгів» усім іншим фільмам українського виробництва буде значно важче», – переконаний перший заступник голови Держкіно України.

Окрім цього, він анонсував цілу низку вітчизняних фільмів, вихід у прокат яких заплановано на 2018 рік.

«У нас готуються дві стрічки схожого до «Кіборгів» змісту.Серед них «Операція «Бандера». Це детектив, події якого розвиваються в зоні АТО. Я не хочу говорити, який у цієї стрічки потенціал, бо це буде гаданням на кавовій гущі. Також на День Незалежності готується дуже серйозна стрічка «Черкаси». Цей фільм про події в бухті Донузлав, коли тральщик «Черкаси» перешкоджав виходу з бухти російських кораблів. Я думаю, що цим фільмам буде дуже важко, тому що успіх «Кіборгів» приголомшливий», – наголосив Сергій Неретін.

Один з головних акторів фільму «Кіборги» Роман Ясіновський розповів про враження від фільму, якими з ним поділився окремий глядач.

«Мені у соціальній мережі Facebook нещодавно написав росіянин, який живе у Лос-Анджелесі. Він був в Україні, коли «Кіборги» вийшли у прокат, і він, будучи росіянином, написав, що «Кіборги» його дуже вразили і він перебуває під шаленими враженнями», – розповів актор.

Читайте також:Обігнав «Дюнкерк» та «Лють»: у Держкіно повідомили, скількі глядачів подивились фільм»Кіборги"