Україна
20 грудня 2017
У партії Меркель розкритикували Порошенка через боротьбу з корупцією
Україні потрібно вжити рішучих кроків проти нестримної корупції.
news-image

Члени партії Ангели Меркель Християнсько-демократичний союз (ХДС) Ельмар Брок та Норберт Реттген розкритикували президента України Петра Порошенка через недостатні зусилля у боротьбі з корупцією.

Про це вони заявили у коментарі німецькому виданню Bild, пише «Є!» з посиланням на Європейську Правду.

Депутат Бундестагу та голова комітету з зовнішньої політики від ХДС у попередньому скликанні Норберт Реттген заявив, що Петро Порошенко має визначитися, "хоче він бути президентом чи олігархом - країна чи гроші".

Він підкреслив, що Україні потрібно вжити "рішучих кроків проти нестримної корупції. 

"І це починається з керівництва держави", - зазначив німецький політик. Разом з тим він додав, що Україна бореться із правом на самовизначення у війні з Росією, і це заслуговує солідарності та підтримки.

Депутат Європейського парламенту та інший представник ХДС Ельмар Брок критикує Порошенка через недостатні кроки у здійсненні антикорупційної політики. Відсутнє ґрунтовне втілення антикорупційних заходів - заявив Більд.

Особливо важливими з погляду Берліна є спроби тиску на НАБУ, зокрема, невдала спроба обмежити у парламенті незалежність бюро, яке видання називає "єдиною незалежною інституцією України".

Bild також повідомляє, що наступного тижня до Порошенка вилетить представник Німеччини та ЄС, щоб пояснити йому "всю серйозність ситуації".