Події
20 грудня 2017
Усі 75 росіян зі складу СЦКК виїхали з України - Слободян
Оформлення проходило у пункті пропуску "Гоптівка", що на Харківщині.
news-image

Російські офіцери, які входили до складу СЦКК, учора ввечері виїхали з України. Про це повідомив у Facebook помічник голови ДПСУ Олег Слободян, передає «Є!»

"Оформлення проходило у пункті пропуску "Гоптівка", що на Харківщині. Під час оформлення був виявлений офіцер, підполковник, який відвідував тимчасово окупований Крим через закриті урядом України пункти пропуску", - написав Слободян.

Він повідомив, що у співбесіді росіянин підтвердив, що у квітні 2017 року заїжджав до Криму через тимчасово закритий пункт пропуску "Сімферополь". На підставі діючого законодавства прикордонники закрили підполковнику в'їзд до України на 3 роки.

Олег Слободян уточнив виданню Укрінформ, що виїхало 75 осіб.

Як повідомлялося, напередодні в МЗС Росії заявили, що російські представники СЦКК залишать Україну 19 грудня через "напружену морально-психологічну обстановку".

За оцінками Генштабу України, це свідчить про те, що бойовики ОРДЛО можуть вдатися до агресивних наступальних дій по всій лінії зіткнення в районі проведення антитерористичної операції.

МЗС України висловило обурення одностороннім рішенням Російської Федерації про виведення 19 грудня року військовослужбовців збройних сил РФ зі складу СЦКК.

Представник України в робочій підгрупі з питань безпеки Тристоронньої контактної групи Євген Марчук висловив думку, що діяльність СЦКК може припинитися. За його словами, акція російського керівництва з відкликання своїх військових зі складу СЦКК практично унеможливить забезпечення режиму тиші.

Читайте також: «Нестерпні умови»: у РФ назвали причину виходу росіян із СЦКК на Донбасі