Події
20 грудня 2017
НАБУ затримала екс-директора хлібзаводу в Луцьку за підозрою в розтраті 58 млн грн
Екс-посадовцю повідомили про підозру у вчиненні злочину за ч.5 ст. 191 Кримінального кодексу України.
news-image

Детективи Національного антикорупційного бюро затримали колишнього директора держпідприємства «Луцький КХП №2» за підозрою у розтраті зерна на суму понад 58 млн гривень, пише «Є!» з посиланням на Громадське.

Як повідомила прес-служба НАБУ, його затримали 19 грудня.

Слідство встановило, що ПАТ «Аграрний фонд» (100% акцій належать державі) у листопаді 2013 року передав збіжжя на відповідальне зберігання до ДП «Луцький КХП №2».

«Тодішній керівник ДП, без отримання дозволу власника зерна, вирішив відвантажити його комерційним структурам без оплати з їхнього боку», — ідеться у повідомленні.

У такий спосіб упродовж квітня-червня 2014 року з елеватора ДП «Луцький КХП №2» було вивезено понад 26 тис. т. зерна, яке належало ПАТ «Аграрний фонд», що завдало підприємству матеріальних збитків на суму понад 58,81 млн грн.

Екс-посадовцю повідомили про підозру у вчиненні злочину за ч.5 ст. 191 Кримінального кодексу України. Наразі вирішується питання про обрання підозрюваному запобіжного заходу. Розслідування зазначених фактів детективи НАБУ здійснюють із жовтня 2016 року.

У 2015 році повідомлялося, що тодішній керівник Михайло Гнасюк і його заступник самовільного використали зерно, борошно та зернові відходи Держкомрезерву та Аграрного фонду на понад 80 мільйонів гривень і безпідставно перерахували більше восьми мільйонів гривень із Держбюджету на рахунок ТОВ «Конкорд плюс». Потім керівником ДП було призначено Вадима Гранюка. 

Читайте також:У партії Меркель розкритикували Порошенка через боротьбу з корупцією