Події
20 грудня 2017
За військову агресію проти України засуджено 11 росіян, - ГПУ
З початку антитерористичної операції за фактами російської збройної агресії притягнуто до кримінальної відповідальності 79 осіб.
news-image

11 громадян Росії засуджені за збройну агресію проти України. Про це йдеться в повідомленні прес-служби Генеральної прокуратури, передає «Є!» із посиланням на Українські Новини.

Зазначено, що Головною військовою прокуратурою із початку антитерористичної операції за фактами російської збройної агресії притягнуто до кримінальної відповідальності 79 людей, у тому числі 49 громадян РФ.

У суд спрямовано 43 обвинувальних акти за 46 особами (з них 20 громадян РФ), 32 особи перебувають у розшуку.

"Вироками судів 30 осіб засуджені до позбавлення волі на строк від 3 до 15 років, у тому числі 11 громадян РФ, серед яких 3 кадрових військовослужбовців ЗС РФ. Цими судовими рішеннями визнано факт ведення РФ агресивної війни з Україною", - зазначається в повідомленні.

За участю співробітників прокуратури судами розглянуто 26 кримінальних проваджень за ознаками злочинів, передбачених ст.ст. 111 (державна зрада), 256 - 258-5 (злочини проти суспільної безпеки), 437 (ведення агресивної війни) Кримінального кодексу.

В 24 провадженнях ухвалено обвинувальні вироки стосовно 24 осіб із призначенням покарання у вигляді реального позбавлення волі на строк від 3 до 12 років.

Зараз у провадженні військових прокуратур перебуває 90 проваджень за вказаними злочинами, з яких в 78 особам повідомлено про підозру.

Читайте також: «Віддати неможливо»: Собчак зробила нову заяву щодо Криму