Події
20 грудня 2017
В Україні можуть заборонити поліетиленові пакети
Близько 40 країн світу вже прийняли нормативні акти, які або забороняють, або обмежують використання поліетиленових пакетів.
news-image

Київська міська рада звернулася до Верховної Ради щодо необхідності прийняти закон, який заборонить використання та продаж поліетиленових пакетів в Україні.

Рішення підтримали 85 депутатів, інформує «Є!», з посиланням на 24tv.ua.

"В Україні на одну особу щорічно припадає понад 500 поліетиленових пакетів. Період розкладання одного становить більше 100 років. Це призводить до забруднення навколишнього середовища", – розповів депутат Київради Костянтин Яловий.

 Він додав, що близько 40 країн світу вже прийняли нормативні акти, які або забороняють, або обмежують використання поліетиленових пакетів.

Також у Київраді додали, що на сайті електронних петицій органу була зареєстрована ініціативу щодо заборони використання та продажу одноразових поліетиленових пакетів. Її підтримали на засіданні постійної комісії Київради з питань екологічної політики.

Але чинне законодавство не передбачає право органів місцевого самоврядування встановлювати заборону обігу товарів на території відповідної адміністративно-територіальної одиниці. Таким чином, питання заборони використання та продажу поліетиленових пакетів повинно вирішуватися на державному рівні, – пояснили в Київраді.
 
Читайте також: Саакашвілі про штурм Жовтневого палацу: Це була чиста провокація з метою дискредитувати наш мирний протест
Читайте також: Франція стала першою у світі країною, що заборонила видавання ліцензій на видобування нафти і газу