Світ
21 грудня 2017
Трамп погрожує скороченням фінансування країнам ООН через Єрусалим
Генеральна Асамблея ООН збереться на екстрене засідання на прохання арабських і мусульманських країн через суперечливе рішення Трампа визнати Єрусалим столицею Ізраїлю.
news-image

Президент США Дональд Трамп пригрозив, що зменшить фінансову допомогу країнам, які проголосують за резолюцію ООН, яка б засуджувала визнання Вашингтоном Єрусалима столицею Ізраїлю. 

Інформує «Є!», з посиланням на ТСН.

"Вони беруть сотні мільйонів доларів і навіть мільярди доларів, а тоді голосують проти нас. Що ж, ми стежимо за цими голосами. Хай голосують проти нас. Ми зекономимо чимало. Нам усе одно", - заявив Трамп перед журналістами у Білому домі.

У четвер, 21 грудня, Генеральна Асамблея ООН збереться на екстрене засідання на прохання арабських і мусульманських країн через суперечливе рішення Трампа визнати Єрусалим столицею Ізраїлю.

Раніше постійна представниця США при ООН Ніккі Гейлі повідомила, що президент Трамп просив її зафіксувати і повідомити йому про всі країни, які проголосують за резолюцію. Перед цим США вже заблокували резолюцію Ради Безпеки ООН з цього приводу, скориставшись своїм правом вето.

Позиція Штатів наразилася на критику з боку палестинців та низки інших країн. Палестинський міністр закордонних справ Ріад аль-Малькі засудив "погрози" з боку США. Глава МЗС Туреччини Мевлют Чавшоглу, своєю чергою, заявив, що США йде "дорогою погроз", однак цей шлях не спрацює. 

"Світ змінився. Логіка: "Я сильніший, я мав право", - змінилася. Сьогодні світ піднімається проти несправедливості", - цитує Чавушоглу інформагенція AFP.
Читайте також: В США наклали вето на рішення ООН щодо Єрусалиму