В Мінекономіки розповіли, якою буде інфляція за підсумками року
Зростання інфляції пов'язують із зростанням комунальних послуг.
news-image

Міністерство економічного розвитку і торгівлі прогнозує інфляцію на рівні 13,4% на кінець року.

Про це під час підсумкової прес-конференції у Кабміні заявив заступник міністра економічного розвитку і торгівлі України Михайло Тітарчук, повідомляє Укрінформ.

"Що стосується інфляції, на сьогоднішній день за 11 місяців у нас 12,5%... до кінця року ми очікуємо інфляцію 13,4%", - сказав він.

У свою чергу, заступник міністра економічного розвитку і торгівлі Максим Нефьодов заявив, що в інфляційному процесі в Україні не бачать впливу скасування державного регулювання цін, а зростання інфляції пов'язують із зростанням комунальних послуг.

"У зростанні інфляції ми бачимо складову комунальних послуг і енергоресурсів, це відкритий ринок. Коливання цін на нафту і на газ - об'єктивні і ринкові. Ми би дуже хотіли, щоб ціни знижувались, але вони коливаються", - зауважив він.

Нагадаємо, НБУ очікує інфляцію за підсумками 2017 року між 12,2% і 13,6%.

Як повідомлялося, 14 грудня Національний банк підвищив облікову ставку з 13,5% до 14,5%. Таке рішення було прийняте у зв’язку з посиленням інфляційних ризиків і для зниження інфляції до цільового рівня в середньостроковій перспективі.

У листопаді 2017 року вона становила 13,6% річних.

Читайте також:Річна інфляція може сягнути 13,6%, - НБУ