Спорт
22 грудня 2017
Україна посилюватиме боротьбу із допінгом у спорті
Під час засідання колегії Мінімолодьспорту України.
news-image
Україна на загальнонаціональному рівні посилюватиме боротьбу із допінгом у спорті.

Про це під час засідання колегії Мінімолодьспорту України заявив у четвер, 21 грудня, перший заступник міністра Ігор Гоцул, повідомили Укрінформу у прес-службі головного спортивного відомства країни, передає «Є!».

Нам не обійтися без підвищення відповідальності, в тому числі й кримінальної, за вживання допінгу. Все це каратиметься поверненням виплат, скасуванням звань, позбавленням державних нагород, забороною на роботу в спорті. Врешті решт, мають змінитися світоглядні позиції у ставленні до цього явища. У кожній федерації як національного, так і обласного рівня, кожному училищі, ДЮСШ мають бути розроблені та запроваджені дієві заходи протидії допінгу. І ці заходи мають бути підтримані відповідними бюджетами. Наступного року необхідно ухвалити нову редакцію Закону України "Про протидію допінгу", збільшити кількість допінг-проб, які ми направлятимемо до акредитованих лабораторій, - зазначив Гоцул.

Він також розповів про заходи з протидії допінгу, які здійснили нинішнього року представники України під егідою ВАДА, Ради Європи, ЮНЕСКО та інших організацій.

Було підписано угоду з Національною антидопінговою організацією Німеччини, яка надає консультативну допомогу нашому антидопінговому центру. Крім того, збільшено фінансування антидопінгових програм. Нам також вдалося отримати грант ЮНЕСКО на потреби Національного антидопінгового центру. Все це стало можливим завдяки принциповій позиції міністра молоді та спорту Ігоря Жданова, керівництва НОК, Національного антидопінгового центру України, підтримки міністерств та відомств, депутатського корпусу, - підкреслив Ігор Гоцул.