Київ
22 грудня 2017
У Києві суд виправдав священника, який виставив труп своєї дружини для поклоніння
У березні 2015 року в Києві в одній з церков у Бортничах священик Микола Наслудов виставив посеред храму викопану з могили труну з тілом своєї дружини. Жінку він оголосив святою.
news-image

Дочка померлої відмовилася від претензій до підсудного. Суд виправдав і визнав невинним, пише «Є!» з посиланням на ТСН.

Шоковані родичі сектантів розповіли, як віряни у Бортничах поклонялися домовині з трупом
священика з Бортничів Миколу Наслудова, який звинувачувався в нарузі над могилою своєї дружини після того, як оголосив її святою, вирив її труну і поставив в церкві для поклоніння.

Про це повідомляють Українські Новини з посиланням на рішення Дарницького районного суду Києва.

Під час судового слідства Наслудов відмовився від дачі показань. Однак у судових дебатах і в останньому слові він заявив, що заперечує свою провину.

За його словами, дочка померлої дозволила перепоховати труну своєї матері, оскільки виявилося, що тіло перебувало поруч із грунтовими водами і існує небезпека для людей. Тіло вирішили помістити в саркофаг.

Священик розповів, що не знає, хто викопав труну і заявив, що не проводив з ним жодних обрядів. За його словами, тіло в саркофазі перебувало у приміщенні церкви, оскільки був пост, і він не міг вирішити питання з його перепохованням.

Дочка померлої відмовилася від претензій до підсудного і звинуватила правоохоронців у тому, що вони поглумилися над тілом її матері.

У той же час, Українська православна церква Московського патріархату, до якої належав Наслудов, надала суду довідку, що він здійснює свою діяльність з порушенням церковно-канонічних норм і державних законів, організувавши деструктивну секту з елементами православ'я.

Нагадаємо, у березні 2015 року в Києві в одній з церков у Бортничах священик Микола Наслудов виставив посеред храму викопану з могили труну з тілом своєї дружини. Жінку він оголосив святою.

Навколо себе він зібрав групу з 80 людей, яка потрапляє під визначення секти. Вони відмовлялися від документів, не водили дітей до школи і уникали будь-яких контактів з державою.

Дочка померлої Дар'я казала, що парафіяни разом зі священиком хотіли лише перепоховати її матір, тому що могилу підточували підземні води. Але коли побачили, що її тіло не розклалося і приємно пахло – вирішили не повертати в землю.

Читайте також:Невідомі погрожують облити кислотою дітей нардепа Соболєва