Події
22 грудня 2017
Яценюку, дружині Кириленка та Гриневич дали премії «Академічна негідність-2017»
Кандидатів обирали через обговорення у Facebook.
news-image

Щоби вплинути на засилля академічного плагіату, псевдонауки та фальсифікацій в Україні, учені-фізики ще у 2016 році запропонували давати своєрідну "чорну мітку" негідним носіям наукових ступенів та вчених звань, інформує «Є!», з посиланням на УНН.

Активісти  громадської ініціативи "Дисергейт" розвинули ідею, запропонувавши публічно "нагороджувати" негідних  науковців премією "Академічна негідність".  Кандидатів обирали через обговорення у Facebook.

"Складовими відзнаки є висунення та голосування за кандидатів, викритих журналістами і активістами протягом року на академічному плагіаті, поширенні псевдонаукових тверджень, корупційних та інших зловживаннях" – прокоментувала координаторка ініціативи "Дисергейт Світлана Благодєтєлєва-Вовк.

Цього року в номінації "Плагіатор-2017" перемога дісталася екс-прем'єру Арсенію Яценюку за текстові запозичення у кандидатській дисертації.

У номінації "Фальсифікатор-2017" перше місце посіла Катерина Кириленко – за фальсифікації монографії, навчальних посібників, докторської дисертації.

"Псевдонауковцем-2017" визнано декана факультету інформаційних технологій  Київського національного університету, д. т. н., професора, автора теорії "несилової взаємодії" Юрія Теслю.

Звання "Токсичний ректор-2017" отримав ректор Київського національного університету ім. Т. Шевченка Леонід Губерський.

"Посіпакою-2017" назвали міністра освіти і науки Лілія Гриневич за послідовну політику підтримки академічної не доброчесності.  До речі, це звання їй присвоєно вдруге. 

У номінації "Смітниковий журнал-2017" першість дісталася журналу "Астма і алергія" за відсутність рецензування, внаслідок якої опубліковано статтю про оздоровчий ефект чудотворних ікон.

"Розголосом-2017", за результатами незалежного голосування, став судовий позов Юрія Теслі проти Ірини Єгорченко щодо захисту його честі і гідності.

Читайте також: Настя Каменських вперше прокоментувала звинувачення в плагіаті
Читайте також: НБУ: Україна встановила рекорд за обсягом проблемних кредитів у світі