Політика
23 грудня 2017
Українські заручники мають бути звільнені до кінця року, – Порошенко у розмові з Меркель
Петро Порошенко та Ангела Меркель підтримали домовленість, досягнуту в рамках останнього засідання Тристоронньої контактної групи 20 грудня.
news-image

Президент України Петро Порошенко провів телефонну розмову з канцлером Німеччини Ангелою Меркель. Головна тема – загострення ситуації на Донбасі, зокрема зростаюча кількість обстрілів як позицій військових, так і цивільних населених пунктів.

Інформує «Є!», з посиланням на 24tv.ua.

Петро Порошенко та Ангела Меркель підтримали домовленість, досягнуту в рамках останнього засідання Тристоронньої контактної групи 20 грудня, щодо всеосяжного, сталого і безстрокового режиму припинення вогню з опівночі 23 грудня у зв’язку із різдвяними та новорічними святами, йдеться в повідомленні на сайті Президента.

Окрім того, Порошенко подякував за рішення про продовження дії санкцій ЄС проти Росії на наступні 6 місяців.

Лідери України та Німеччини висловили жаль з приводу рішення Росії про одностороннє виведення її представників зі складу Спільного центру контролю та координації припинення вогню на Донбасі. Вони також обговорили кроки, спрямовані на відновлення повноцінної роботи СЦКК.

"Сторони висловили серйозне занепокоєння у зв’язку із ескалацією Росією та підтримуваними нею бойовиками ситуації на Донбасі, зокрема зростаючою кількістю обстрілів", – йдеться в повідомленні.

Петро Порошенко та Ангела Меркель наголосили на важливості імплементації рішень, які призведуть до звільнення українських заручників до кінця року.

Читайте також: Радбез ООН запровадив нові санкції проти Північної Кореї
Читайте також: Геращенко пояснила, чому закон про деокупацію має зачекати