Події
23 грудня 2017
Власники iPhone подають в суд на компанію Apple
В якості позивачів виступили п'ятеро жителів різних штатів, які володіють айфонами різних моделей.
news-image

Після того, як компанія зізналася, що навмисно уповільнює старі моделі iPhone заради продовження терміну служби батареї, власники айфонів почали подавати позови до Apple.

Інформує «Є!», з посиланням на epravda.com.ua.

21 грудня - на наступний день після заяви Apple - колективний позов проти компанії подали двоє власників iPhone 7 з Каліфорнії Стефан Богданович і Дакота Спис, пишевидання TMZ. Богданович і Спис заявили, що Apple не запитала у них згоди на уповільнення роботи їх айфонів, і зажадали компенсацію збитку. Розмір компенсації в їх позовній заяві не вказано.

Також колективний позов проти Apple був поданий в Чикаго, повідомляє видання Chicago Sun-Times. В якості позивачів виступили п'ятеро жителів різних штатів, які володіють айфонами різних моделей, від iPhone 5 до iPhone 7. Вони назвали дії Apple такими, що "вводять в оману, аморальними і неетичними" і заявили, що компанія порушує закони про захист прав споживачів.

Нагадаємо, проблему зі старими моделями айфонів помітили користувачі ресурсу Reddit на початку грудня. Вони також з'ясували, що після заміни акумулятора старі пристрої починають працювати швидше.

Після чого Apple визнала, що навмисно занижує тактову частоту процесорів, пояснивши це природою літій-іонних акумуляторів.

Читайте також: Українські заручники мають бути звільнені до кінця року, – Порошенко у розмові з Меркель