Події
23 грудня 2017
Рятувальники переходять у посилений режим роботи у зв'язку із державними святами
Крім того, здійснюватиметься посилений моніторинг пожежної обстановки на об'єктах з масовим перебуванням людей.
news-image
Рятувальники Державної служби з надзвичайних ситуацій переходять на посилений режим несення служби на період відзначення Різдвяних і Новорічних свят.

Про це повідомляє прес-служба ДСНС із посиланням на керівника відомства Миколу Чечоткіна. 

На період відзначення Різдвяних та Новорічних свят підрозділи ДСНС України переходять на посилений режим несення служби та перебувають в готовності до реагування на будь-які надзвичайні ситуації техногенного та природного характеру, - сказав Чечоткін.

Зокрема, за його словами, у кожному регіоні проводиться уточнення місць масових заходів, посилено моніторинг щодо пожежної безпеки на потенційно небезпечних об’єктах та об’єктах державного значення, здійснюються профілактичні відпрацювання з населенням щодо дій у випадку виникнення надзвичайних ситуацій.

Також, зазначив він, з 23 по 26 грудня організовано взаємодію з місцевими органами влади, територіальними органами Національної поліції України, регіональними службами цивільного захисту з питань забезпечення техногенної і пожежної безпеки на об'єктах, де проводитимуться заходи до різдвяних та новорічних свят, та на випадок спільних дій у разі виникнення надзвичайних ситуацій і небезпечних подій. Крім того, здійснюватиметься посилений моніторинг пожежної обстановки на об'єктах з масовим перебуванням людей.

Загалом, за даними Чечоткіна, до 8-ї ранку 26 грудня на цілодобовому чергуванні перебуватимуть близько 7 тисяч рятувальників та понад 2 тисячі одиниць техніки ДСНС. А також в готовності до застосування для забезпечення реагування на надзвичайні ситуації та надзвичайні події перебуває і авіація ДСНС, а саме: літак Ан-26.
Читайте також: Гройсман розповів, як будуть розмитнюватись авто на єврономерах