Київ
26 грудня 2017
Майже половина киян сплачують за тепло та гарячу воду через Інтернет
У листопаді 2017 року відсоток інтернет платежів серед населення за послуги "Київенерго" по опаленню та гарячій воді досяг 45%, а по електроенергії - 55%.
news-image

Близько половини платежів від клієнтів "Київенерго" за гаряче водопостачання та опалення приходить через Інтернет. Про це розповів Андрій Таляр, директор "Київської енергопостачальної компанії", яка входить до складу "Київенерго", пише «Є!» з посиланням на Gazeta.

"У листопаді 2017 року відсоток інтернет платежів серед населення за послуги "Київенерго" по опаленню та гарячій воді досяг 45%, а по електроенергії - 55%. Ще на початку року ці показники становили відповідно 27% та 43%. Клієнти користуються різними точками входу для здійснення оплати: сайти банків, платіжних систем, мобільні додатки. Ми з свого боку забезпечили максимальний комфорт для клієнтів: проведення оплати через Особистий кабінет на сайті "Київенерго" займає не більше двох хвилин, клієнт не сплачує додаткової комісії, ну і звісно зручно та швидко", - зазначив Андрій Таляр.

За словами директора "Київської енергопостачальної компанії", Особистим кабінетом з тепла та гарячого водопостачання вже користується близько 350 тисяч споживачів, які не тільки оплачують, а ще й вносять в Особистому кабінеті показання лічильників гарячої води та опалення, контролюють суми нарахувань, а також можуть відстежувати історію здійснених платежів, нарахувань та внесених показань лічильників.

"Відповідно до закону України "Про комерційний облік теплової енергії та водопостачання" від 22.06.2017 споживачам необхідно щомісяця передавати показання вузлів розподільного обліку (індивідуальних лічильників) до "Київенерго" для того щоб нарахування за ці послуги відбувалось згідно спожитих обсягів. Звісно, можна передавати показання через наші Центри обслуговування клієнтів, у Контакт-центрі 1588 або вписуючи їх у паперові рахунки. Але це незручно: комусь доводиться долати кілометри, щоби дістатися Центру. А зайти в Особистий кабінет і внести показання через Інтернет, можна не виходячи з дому, або не випускаючи свій улюблений гаджет з рук", - зазначив Андрій Таляр.

І цей сервіс стає все зручнішим. Нещодавно розробники Особистого кабінету спростили процедуру реєстрації для нових клієнтів – тепер для цього достатньо внести на сайті номер особового рахунку. Раніше, навіть новий клієнт мав також зазначити суму останньої проплати за послуги.

"У Києві будується багато житла. Власникам нових квартир було досить незручно чекати, поки пройде перша оплата, а вже потім реєструватись в Особистому кабінеті. Для таких клієнтів буквально два тижні тому ми відкрили можливість реєструватися тільки за номером особового рахунка", - розповів директор СВП "Київської енергопостачальної компанії" ПАТ "Київенерго".

Він додав, що через Особистий кабінет користувачі можуть також сплачувати за послуги з гарячого водопостачання та опалення за кількома адресами у столиці. Для цього потрібно лише додати в Особистому кабінеті ще один або декілька особових рахунків.

"Наприклад, якщо батьки проживають в окремій квартирі, діти можуть в Особистому кабінеті завести два рахунки – свій і батьківський – і здійснювати платежі за ними. Так ми спрощуємо життя батьками і рідним, які ще не зовсім знайомі з інтернетом або не на "ти" з різними гаджетами", - зауважив Андрій Таляр.

Як повідомлялося раніше, в рамках програми "Час змін" ПАТ "Київенерго" запровадило низку клієнтських онлайн-сервісів, покликаних підвищити якість надання послуг з опалення, постачання гарячої води та електроенергії. Зокрема, Особистий кабінет з гарячої води-опалення на сайті енергокомпанії почав функціонувати у червні 2016 року.

Читайте також:Ніхто не може забирати в українців житло через борги за комуналку, – Рева