Події
26 грудня 2017
Путіна офіційно висунули в кандидати на президента Росії без його участі
Офіційне висунення Путіна в кандидати в президенти Росії відбулося у вівторок, 26 грудня.
news-image

Так як Володимир Путін вирішив балотуватися на майбутніх виборах як самовисуванець, йому була необхідна ініціативна група чисельністю в 500 осіб з правом голосу на виборах, яка мала б виступити в його підтримку. Така група в Росії знайшлася.

Інформує «Є!», з посиланням на 24tv.ua.

Офіційне висунення Путіна в кандидати в президенти Росії відбулося у вівторок, 26 грудня. Попри те, що про свій намір балотуватися Путін заявив ще 6 грудня під час спілкування з робочими на заводі. А згодом 14 грудня додав, що буде самовисуванцем на виборах. Сам Путін на засіданні цієї групи не був.

Одразу після цього навколо Путіна організувала так звана ініціативна група. І 19 грудня навіть відбулося засідання оргкомітету з підготовки засідання ініціативної групи, які і провели 26 грудня засідання.

Варто додати, що більшість присутніх під час засідання осіб – представники культури – гендиректор Великого театру Володимир Урін, директор Ермітажу Михайло Піотровський, художній керівник Малого театру Юрій Соломін, режисери Карен Шахназаров та Володимир Хотиненко, музикант Ігор Крутой, піаніст Денис Мацуєв, фронтмен групи "Любе" Микола Расторгуєв, артист Михайло Боярський, президент Міжнародного союзу КВН Олександр Масляков, артист Ігор Бутман, музичний продюсер Ігор Матвієнко, актори Михайло Галустян, Ігор Харламов тощо.

Після проведення зборів групи Путін не пізніше 7 січня повинен особисто звернутися до Центрвиборчкому з клопотанням про реєстрацію групи і рядом інших документів, які комісія розглядає протягом п'яти днів. Після цього самовисуванцю необхідно зібрати в свою підтримку не менше 300 тисяч підписів виборців, причому на кожен суб'єкт РФ має припадати не менше 7,5 тисяч підписів виборців, які проживають на його території.

Читайте також: Собчак офіційно стала кандидатом у президенти РФ
Читайте також: Ризики нового Трудового кодексу для українців