Події
26 грудня 2017
На сайті Ради опубліковано закон про Антикорупційний суд
Президент у законопроекті пропонує Раді передбачити створення Громадської ради міжнародних експертів і дозволити йому ветувати кандидатури в антикорупційний суд.
news-image

На сайті Верховної Ради з’явився текст президентського законопроекту про Вищий антикорупційний суд.

Про це свідчить інформація з офіційного сайту парламенту, інформує «Є!», з посиланням на Українську правду.

 Зокрема у тексті законопроекту 7440 вказується, що на посаду судді Вищого антикорупційного суду претендент обирається на конкурсі, ним може бути призначений громадянин України у віці не менше ніж 35 років, зі стажем роботи на посаді судді не менш ніж 5 років, з науковим ступенем у сфері права чи пропрацювавши в науковій галузі щонайменше 7 років, з адвокатським досвідом.

Водночас не можуть бути призначені суддями Вищого антикорупційного суду ті, хто десять років до призначення працювали в силових структурах, обіймали політичні посади, вчиняли корупційні правопорушення тощо.

Президент у законопроекті пропонує Раді передбачити створення Громадської ради міжнародних експертів і дозволити йому ветувати кандидатури в антикорупційний суд.

Також пропонує дозволити Вищому антикорупційному суду розглядати справи, у яких збиток або предмет злочину становить понад 500 прожиткових мінімумів, а також передбачити цілодобову охорону для суддів Вищого антикорупційного суду.

Згідно з текстом законопроекту, закон набирає чинності з дня, наступного за днем його опублікування.

Читайте також: Наступного року влада не проводитиме масштабних реформ