Київ
27 грудня 2017
Блогер: «Кличко знайшов підхід до депутатів - бюджет Києва прийняли рекордним числом голосів»
Вперше з часів незалежності бюджет столиці підтримали аж 95 депутатів.
news-image

У бюджеті Києва на 2018 рік прописані рекордні фінансові показники, і саме тому за нього віддали голоси представники і провладних, і опозиційних фракцій. Про це у публікації в соціальній мережі Facebook заявив блогер, політичний експерт Володимир Макаровський, повідомляє «Є!».

«Традиційно бюджет країни приймається вночі «під ялинку», коли народним депутатам вже дуже хочеться полетіти в теплі краї. Через кілька тижнів бюджет столиці виноситься на розгляд Київради. І після обговорень з депутатами приймається. Зазвичай, це відбувається в кращому випадку в кінці грудня, в гіршому - в середині січня», - зазначив блогер.

Однак, за його словами, в цьому році депутати відмовилися від «традиції» затягувати процес - бюджет країни прийняли 7 грудня, а бюджет Києва - вже 21 грудня.

«Причому, Віталію Кличку вдалося консолідувати зал Київради, об'єднавши депутатів - за бюджет віддали голоси як провладні фракції, так і опозиційні. Вперше з часів незалежності бюджет підтримали аж 95 депутатів. Для порівняння - минулого року за бюджет-2017 віддали голоси лише 73 обранці», - підкреслив Макаровський.

Серед причин, за якими 95 із 120 депутатів Київради підтримали бюджет, назвав наступні.

«Три роки тому доходи бюджету міста становили 27 мільярдів гривень, в 2018 році вони досягнуть 49 мільярдів. Відзначимо, що останні кілька років показники бюджету Києвом перевиконувалися, так що, швидше за все, реальні цифри по доходах будуть ще вищими», - написав блогер.

Ще однією причиною він називає те, що «збільшується фінансування практично по всіх сферах, особливо по пріоритетним - транспортної, медичної, освіти. Наприклад, витрати на охорону здоров'я в 2018 році складуть 9,2 мільярда гривень (у 2017 році - 5,6 млрд), а на освіту - 13,6 мільярда гривень (у 2017 році - 8,6 млрд).

«Також величезна сума закладена на капітальне будівництво - 5 мільярдів гривень піде на будівництво метро на Виноградар, добудову Подільсько-Воскресенського моста і початок робіт по метро на Троєщину. Загалом, не дивно, що підтримка бюджету в Київраді виявилася такою масовою. Було б дивно, якби обрані киянами депутати не проголосували за розвиток і процвітання міста, гарантовані фінансовим документом», - резюмував Володимир Макаровський.

Читайте також:Є низка людей, життя яких покращить прийнятий бюджет - Оксана Сироїд

Читайте також:Парубій підписав бюджет-2018