Події
27 грудня 2017
«Вибачте, що так довго!»: Грицак прокоментував звільнення українських заручників
Також Грицак висловив подяку за обмін усім, хто його готував, та особливо відзначив рідних заручників.
news-image

Україна радіє визволенню з незаконного тримання бойовиками ОРДЛО заручників, однак не забуває при цьому про тих, хто лишається в руках агресора. Робота над їхнім звільненням буде продовжена, пообіцяв голова СБУ Василь Грицак. 

Інформує «Є!», з посиланням на ТСН.

"Ви вдома! Кожен боєць мріє сказати матері, дружині, родині ‒ я вдома! Країна зробила все можливе, щоб ви могли обійняти своїх рідних перед новорічними святами. Вибачте, що так довго! Ми не закінчимо процес обміну, поки кожен з наших побратимів не повернеться до дому. Україна з вами!", ‒ наголосив керівник спецслужби.


Грицак запевнив, що держава пам’ятає про утримуваних бойовиками "ДНР" і "ЛНР" заручників і політичних в’язнів у тюрмах РФ. Наразі таких лишається 103 особи в окупованих Донецьку та Луганську, а також десятки в Росії.

"Ми знаємо кожного з них поіменно. І ми не зупинимось, поки не звільнимо всіх! Для нас також є пріоритетом ‒ пошук та повернення до своїх рідних 402 безвісти зниклих осіб", ‒ підкреслив голова СБУ.

Також Грицак висловив подяку за обмін усім, хто його готував, та особливо відзначив рідних заручників, яким передав "низький уклін" та оцінив їх внесок у спільну справу, як найбільший. 

Читайте також: Обмін полоненими: опубліковано імена звільнених українців
Читайте також: Розпочався обмін заручниками з терористами «ДНР»