Події
27 грудня 2017
Україна готується до переговорів щодо наступного обміну заручниками
Перемовини й консультації з цього питання тривали, практично, від початку війни, але змісту та результатів набрали в рамках Мінського процесу.
news-image

Переговори Тристоронньої контактної групи з питання врегулювання ситуації на Донбасі щодо наступного етапу обміну заручниками можуть відбутися в середині січня.

Про це в ефірі "Громадського" повідомив представник уповноваженого з прав людини Богдан Крикливенко, інформує «Є!», з посиланням на ТСН.

"Попередньо озвучено про те, що мова про другий етап буде йти про співвідношення 70 осіб, яких запитує ОРДЛО, і 20 осіб, яких готове передати ОРДЛО на підконтрольну Україні територію. Але не будемо забігати наперед", - сказав Крикливенко.

Представник України в Тристоронній контактній групі, екс-президент Леонід Кучма зазначив, що продовжуватимуть роботу над питанням звільнення заручників. Про це повідомляє прес-секретар Кучми.

"Перемовини й консультації з цього питання тривали, практично, від початку війни, але змісту та результатів набрали в рамках Мінського процесу. Важко пояснити, наскільки складним та виснажливим був цей процес, скільки зусиль було витрачено задля того, аби люди повернулися до своїх рідних та близьких. Нині ми бачимо, що все було недарма і це надихає до того, аби продовжити нашу роботу", - сказав Кучма.
Читайте також: Обмін полоненими: опубліковано імена звільнених українців
Читайте також: «Вибачте, що так довго!»: Грицак прокоментував звільнення українських заручників