Політика
27 грудня 2017
Звільнені заручники отримають належне лікування та грошову допомогу - Гройсман
Процес, з огляду на психологічний стан тих, хто роками перебував у ворожій неволі, обіцяють зробити максимально закритим.
news-image

Із родинами полонених зв’яжуться соціальні служби і з’ясують, яка допомога їм потрібна від держави. Організувати це розпорядився прем’єр-міністр Володимир Гройсман, інформує «Є!», з посиланням на ТСН.

В уряді обіцяють звільненим із полону необхідне лікування та фінансову підтримку, однак остаточне рішення про це ухвалять уже в січні, коли зберуть побажання від родин. Процес, з огляду на психологічний стан тих, хто роками перебував у ворожій неволі, обіцяють зробити максимально закритим.

"Ми домовилися про те, щоб надати всю допомогу, починаючи від медичної і завершуючи соціальною підтримкою, фінансовою підтримкою родин, які багато років в складних умовах боролися з цією несправедливістю", - пояснив Гройсман.

Як уже повідомлялося, міністр закордонних справ Німеччини Зігмар Габріель вважає обмін заручниками між бойовиками і українською владою суттєвим кроком для виконання Мінських домовленостей. 

"Це суттєвий крок для виконання Мінських домовленостей, який ми з нашими французькими партнерами посилено підтримували в рамках "нормандського формату", - сказав він.
Читайте також: Звільнені українські заручники перед зустріччю з Порошенком одягли форму ЗСУ
Читайте також: Україна готується до переговорів щодо наступного обміну заручниками