Війна
29 грудня 2017
Українські військові пригнічені пропорцією при обміні полоненими
27 грудня Україна повернула з полону бойовиків 73 людини, на окуповані території виїхало 233 особи.
news-image

За словами заступника міністра, «люди не сприйняли такої пропорції» при обміні полоненими, пише «Є!» з посиланням на Главком.

Українські військові і співробітники СБУ пригнічені пропорцією при обміні полоненими. Про це в ефірі «5 каналу» заявив заступник міністра з питань тимчасово окупованих територій та внутрішньо переміщених осіб Георгій Тука.

«28 грудня я зустрічався з людиною, яка була присутня безпосередньо вчора, коли ми зустрічали наших бранців. З її слів, наші військові і працівники Служби безпеки пригнічені такою пропорцією. Люди не сприйняли такої пропорції, хоча, з моєї точки зору, якби треба було тисячу звільнити, треба було звільняти тисячу», – сказав він.
«Для мене тут взагалі немає приводу для розмірковувань», – додав Тука.

Як відомо, 27 грудня Україна повернула з полону бойовиків 73 людини, на окуповані території виїхало 233 особи.

Також названо імена українців, які у середу повернулися з полону бойовиків. За словами глави СБУ, звільнених полонених перевірять «на зв’язок з Росією»

Уповноважений Верховної Ради з прав людини Валерія Лутковська прогнозує, що скоро відбудеться новий етап обміну полоненими. Україна готова до серйозних компромісів для звільнення заручників

Також відомо, що Україна не віддала бойовиками свідка у справі про катастрофу МН17.

США закликають завершити обмін заручниками на Донбасі за формулою «всіх на всіх».

Читайте також:Держдеп США зреагував на обмін заручниками