Події
29 грудня 2017
Російські спецслужби намагаються вербувати українських топ-чиновників, - Грицак
Росія використовує будь-які механізми, щоб втручатися в наші справи, і, звичайно ж, для неї є пріоритетом вербування топових чиновників, правоохоронців, суддів, депутатів.
news-image

Російські спецслужби зацікавлені в тому, щоб вербувати українських чиновників вищого рангу для впливу на політичні процеси в Україні.

Про це в інтерв'ю агентству "Інтерфакс-Україна" розповів глава Служби безпеки України Василь Грицак, пише «Є!».

"Росія використовує будь-які механізми, щоб втручатися в наші справи, і, звичайно ж, для неї є пріоритетом вербування топових чиновників, правоохоронців, суддів, депутатів", - каже він.
"РФ це потрібно для того, щоб не тільки мати інформацію, а й намагатися формувати громадську думку, впливати на політичні процеси в Україні", - додав Василь Грицак.

На питання, чи варто очікувати нових затримань, подібних розкриттю службовця Кабінету міністрів Станіслава Єжова, він відповів:

"Переконаний, що так".

22 грудня майора запасу Збройних сил України засудили на 14 років позбавлення волі за співпрацю з російськими спецслужбами.

Чоловіка затримала військова контррозвідка у жовтні 2016-го в Рівному. Намагався отримати секретну інформацію від українського офіцера.

Читайте також:Суд виніс вирок чиновнику-шпигуну із Кабміну