Події
30 грудня 2017
Порошенко з дружиною відвідав поранених військових та звільнених заручників, які перебувають у госпіталі (фото)
За даними Служби безпеки України, в полоні сепаратистів на Донбасі залишається ще 103 людини.
news-image

Напередодні Нового Року Президент Петро Порошенко разом з дружиною Мариною Порошенко відвідав військовослужбовців, які проходять лікування у Центральному клінічному госпіталі Міністерства оборони України та звільнених заручників, які перебувають на реабілітації у військовому шпиталі.

Про це повідомляє прес-служба глави держави.

«Вважаю, що це мій обов'язок як Президента, як Верховного Головнокомандувача бути сьогодні разом з Міністром і з вашим командиром тут. Для мене це велика честь подякувати вам, потиснути руку за ваше зразкове виконання своїх обов'язків. Ми боронимо рідну землю. Українські воїни сьогодні найбільш шановані і я хочу передати вам вітання від всього українського народу і подяку за те, як ви захищаєте рідну землю», - сказав Порошенко військовослужбовцям.

Він також запевнив, що тим, хто потребує протезування, буде надано необхідну допомогу та забезпечено можливість пройти протезування за кордоном.

Крім того, Порошенко повідомив, що вже відкрито реабілітаційний центр у Тисовці Львівської області, де військовослужбовці зможуть почати реабілітацію вже взимку й відпочити разом із родинами.

Нагадаємо, 27 грудня на Донбасі відбувся перший у цьому році обмін полоненими між сторонами конфлікту на Донбасі. Українська влада передала сепаратистам 233 особи, а на контрольовану Києвом територію повернулися 73 заручники.

За даними Служби безпеки України, в полоні сепаратистів на Донбасі залишається ще 103 людини. Спецпредставник України з гуманітарних питань у Тристоронній контактній групи Віктор Медведчук заявив, що наступний обмін може відбутися в січні 2018 року. 

Читайте також: Порошенко підписав закон про бюджет на 2018 рік