Події
31 грудня 2017
Змінилися правила підйому на Еверест: хто більше не зможе піднятись на вершину
Цього року піднятися на Еверест спробувала рекордна кількість людей.
news-image

Влада Непалу заборонила альпіністам-одинакам підніматися на свої гори, зокрема Джомолунгму (Еверест). Нові правила безпеки також забороняють підкорювати найвищу гору планети людям без двох кінцівок і незрячим.

Як повідомляє BBC, представники туристичного відомства Непалу таким чином хочуть зробити альпінізм безпечнішим і зменшити кількість смертей, інформує «Є!»ю

Цього року піднятися на Еверест спробувала рекордна кількість людей. Але також було й багато інцидентів.

Кількість смертей цього сезону поки що зупинилася на шести. Серед загиблих – 85-річний Мін Бахадур Шерхан, який намагався повернути собі титул найстаршого підкорювача Джомолунгми. Також загинув всесвітньо відомий альпініст Улі Штек на прізвисько "Швейцарська машина". Він намагався самотужки піднятися на сусідню з Еверестом гору.

За новими правилами, іноземці повинні будуть іти в гори у супроводі гіда. Влада сподівається, що це створить більше робочих місць для непальських провідників.

Але дехто розкритикував заборону для людей без двох кінцівок і незрячих. Харі Буда Магар, який втратив обидві ноги в Афганістані та планував піти в гори, назвав це рішення "дискримінаційним" і "несправедливим".

Читайте також: Відпочинок в горах: 7 зимових курортів Карпат набагато дешевших Буковеля (фото)