Суспільство
31 грудня 2017
Новий 2018 рік: де і з ким зустрічати, у що вдягнутися та що поставити на стіл
Оскільки Собака – домашня тварина, 2018 рік найкраще зустрічати вдома у сімейному колі.
news-image

До нового, 2018 року – року Жовтого Земляного Собаки – залишилося дуже мало часу, і багато хто якщо ще не вийшов на фінішну пряму в підготовці до його зустрічі, то серйозно думає над цим, повідомляє «Є!» з посиланням на 112.

Адже недарма є в народі приказка – як зустрінеш новий рік, так його і проведеш. Де ж найкраще зустрічати рік Собаки, щоб він був найбільш вдалим, у що вдягнутися і що поставити на стіл? Пропонуємо відповіді на найбільш поширені запитання щодо приготувань до новорічного свята.

Яка вона, покровителька року?

Але перш ніж говорити про зустріч Нового року, потрібно зрозуміти, а кого власне зустрічаємо і коли.

Визначення тотема певного проміжку часу – це суто східна традиція, вона тісно пов'язана з китайським місячним календарем. У ньому, подібно до знаків зодіаку, 12 тварин (Пацюк, Бик, Тигр, Кіт або Кролик, Дракон, Змія, Кінь, Вівця або Коза, Мавпа, Півень, Собака, Кабан або Свиня), але їхнє заступництво поширюється не на місяці, а на роки.

Крім цього, щоп'ять років змінюється стихія тварини. Цікаво, що, згідно з китайським вченням, їх п'ять, а не чотири, як зазвичай вважають, – Земля, Дерево, Вогонь, Метал і Вода. Ці стихії мають власні кольори – жовтий (Земля), зелений (Дерево), червоний (Вогонь), білий (Метал) і синій (Вода).

Крім цього, щодва роки чергуються начала – жіноче (Інь) і чоловіче (Ян).

Так, у 2018 році вступає в свої права Жовтий Земляний Собака з енергією Ян. І для того, щоб зустріти правильно, згідно з китайським вченням, рік, потрібно брати до уваги як особливість характеру тварини-покровительки, так і її стихію і начало.

При цьому важливо пам'ятати, що початок року в китайському календарі – не 1 січня. Його святкують другого молодика після зимового сонцестояння, що зазвичай припадає на період з 21 січня по 21 лютого. У 2018 році це 16 лютого. Тому якщо щось буде в дусі покровителя року, що минає, – Червоного Вогняного Півня, засмучуватися не варто.

Де і з ким краще зустрічати рік Собаки?

Оскільки Собака – домашня тварина, дуже добра й ласкава, якщо до неї добре ставитися, і вирізняється особливим почуттям справедливості й прихильністю до людей, 2018 рік найкраще зустрічати вдома у сімейному колі.

 

 
Атмосфера повинна бути не стільки урочиста, скільки душевна. Добре, коли сім'я спільно братиме участь у всіх хатніх клопотах, від прибирання оселі до приготування святкової їжі, та сповнить будинок спільними приємними спогадами.

Якщо ж з якихось причин це неможливо, астрологи радять вибирати приміщення для святкування Нового року максимально тихе і затишне, яке могло би нагадати про дім. Запросити в такому випадку на святкування можна близьких друзів. Схвалять і великі компанії, адже Собака дуже чуйний і товариський – йому сумно самотою.

У що вдягнутися і якими квітами прикрасити все довкола?

Кольорова гамма прийдешнього нового року досить багата. Як уже відзначалося, головний колір 2018 року – жовтий. Тому в одязі, декорі приміщення і святкового столу найкраще використовувати м'які пастельні кольори – жовтий, пісочний, оливковий, золотистий, коричневий, кавовий. Допускається нейтральний кремовий, але в жодному разі не білий.

Оскільки стихія року – Земля, то, крім названих, астрологи рекомендують використовувати також всю природну гаму кольорів (чорний, блідо-червоний, жовтогарячий тощо). Сам же Собака добре ставиться до темно-синього, зеленого і фіолетового.

Все, що б ви не одягнули і чим би не прикрасили будинок і святковий стіл, має бути стриманим і скромним – Собака дуже врівноважений і невибагливий. Так, не допускаються викличне вбрання, наприклад з глибоким декольте, прозорими тканинами і довгими розрізами, великі яскраві прикраси і нагромадження.

До речі, це стосується і подарунків – щоб не злити собаку, вони не повинні бути занадто дорогими: покровителька року не терпить марнотратства і помпезності.

Що подати на стіл?

Собака невибагливий у їжі, у всякому разі, він не є гурманом і не цікавиться делікатесами, тому новорічні страви повинні бути якомога простішими й буденнішими. Звичайно ж, їх можна і треба прикрашати зеленню, овочами і фруктами – все ж свято, але ніщо не повинно перетворювати ваш стіл на бенкет королів.

 

 
Зокрема, перевага для зустрічі 2018 року віддається м'ясним стравам, оскільки Собака є хижаком.

Для перших страв добрі супи з фрикадельками і курячими сердечками, збірні солянки з різними видами ковбас і м'яса, а також традиційний борщ.

Найбільш прийнятними другими стравами, приготованими з м'яса, є тефтелі з рисом, яловича печінка, котлети, відбивні та гуляш. На гарнір можна подати варену картоплю, гречку, пшеничну кашу або макарони. Тут можна орієнтуватися на свій смак.

Щодо холодних закусок, то на столі мають бути різні м'ясні та ковбасні нарізки. Добре б не забути й про сало з прошарками м'яса, яловиче серце, язик і різноманітні рулети.

Салати мають бути простими. Тут можна згадати старі добрі олів'є, шубу і мімозу.

А от щодо десертів і напоїв у Собаки переваг немає. Головне не зловживати алкоголем, адже Собака страж і їй не притаманний гулящий спосіб життя.

Ще трохи цікавого

У рік Собаки щасливими символами є 3, 4 і 9 (і їх комбінації – 34, 93). Щоб принести в дім удачу, здоров'я і щастя, добре, коли на святковому столі буде відповідна кількість свічок, страв або приладдя.

Також сміливо можна поставити на святковий стіл букет свіжих червоних троянд або вазон з орхідеєю (ці рослини можуть бути й на одязі), а також водяні лілії і маки – їх уважають найщасливішими для Собаки.

Вдалі напрямки, як запевняють астрологи, – схід, південь і південний схід. Саме в цих частинах будинку потрібно ставити ялинку і стіл, щоб задобрити покровительку 2018 року.

Читайте також:УПЦ закликає українців молитися за звільнення військовополонених