Суспільство
4 лютого 2015
Єлизавета II стала найстаршою серед монархів
Королева Великобританії найстарша серед правителів
news-image

Королева Великобританії Єлизавета II стала найстаршим правлячим монархом у світі.

Як повідомляє західна преса, після смерті правителя Саудівської Аравії Короля Абдули у віці 90 років, саме Єлизавета II стала найстаршим монархом у світі. Її Високості в квітні цього року виповниться 89 років. Англійське видання Telegraph підкреслює, друге місце за віком серед монархів тепер ділять король Малайзії Абдул Халім Муадзам Шах і король Таїланду Пуміпон Адульядет, передає Є! Єдність.інфо

Читайте також: В Саудівській Аравії помер король Абдалла

Зазначимо, що Єлизавета II стала не тільки самим літнім нині правлячим монархом, вона ще й найстарший за віком англійський монарх в історії. В даний час королева займає друге місце в історії за тривалістю перебування на британському троні (після королеви Вікторії) і друге місце в світі за тривалістю перебування на посаді глави держави серед нині діючих керівників країн (після короля Таїланду Пхумипона Адульядета).

Єлизавета II походить з Віндзорської династії. Народжена 26 квітня 1926 р., вона зійшла на престол 6 лютого 1952 року у віці 25 років після смерті свого батька короля Георга VI. Нагадаємо, королева Великобританії Єлизавета II поки не збирається передавати престол найближчим часом.