Події
2 січня 2018
Під час отримання хабаря в 300 тисяч доларів був затриманий директор однієї з науково-дослідних установ
Загальна сума хабара мала становити 500 тис. доларів, а 300 тис. доларів – це була лише перша частина.
news-image

Під час отримання хабаря в 300 тис. доларів був затриманий директор однієї з науково-дослідних установ та його спільник. Про це пише «Є!» з посиланням на ТСН.

Операцію із затримання провели ще 30 грудня детективи Національного антикорупційного бюро України під процесуальним керівництвом прокурорів Спеціалізованої антикорупційної прокуратури.

Загальна сума хабара мала становити 500 тис. доларів, а 300 тис. доларів – це була лише перша частина.

"За даними слідства, директор установи у змові з іншою особою вимагали неправомірну вигоду у розмірі 500 тис. доларів США для буцімто передачі керівництву Національної академії аграрних наук України. Сума передбачалася за безперешкодне виконання договору про спільну діяльність між вказаною науково-дослідною установою та суб’єктом господарювання", - ідеться в повідомленні НАБУ.

31 грудня затриманим повідомили про підозру за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.28, ч.3 ст.369-2 Кримінального кодексу України.

А 1 січня слідчий суддя обрав запобіжні заходи. Обом – утримання під вартою на два місяці з правом внесення застави: директору – 3 млн грн, його спільнику – 1 млн грн. 

Читайте також:Директор аеропорту пропонував хабар у 2,5 млн голові Миколаївської ОДА