Події
2 січня 2018
«Довелося ампутувати»: скільки українців постраждало від піротехніки на Новий рік (відео)
Через необережне поводження з піротехнікою пошкодження дістали двоє дітей та один дорослий чоловік.
news-image

Через необережне поводження з піротехнікою в новорічну ніч в Україні травмувалися троє людей. Про таке повідомляє Національна поліція, передає «Є!» із посиланням на 5 канал.

Як стало відомо, двох дітей поранило вибухами петард у Херсонській області, а дорослий чоловік на Львівщині втратив три пальці на руці. Петарда здетонувала раніше, аніж він встигнув її кинути після того, як підпалив.

Врятувати йому розтрощені вибухом пальці медикам не вдалося, тож довелося ампутувати.

"Вийшов на балкон стріляти, не встиг з руки викинути – в руці розірвало. Мене заглушило, взагалі не відчував болі. Три петарди нормально вистрелили, а четверта – в руці", – розповідає потерпілий Руслан Павлусів.
"Оскільки три перші пальці, від яких залежить функція кисті, травмовані – то ця кисть матиме обмежену функцію", – коментує стан пацієнта заступник головного лікаря клінічної лікарні Львова Ігор Стояновський.

А в поліції нагадують:

"Під час використання заборонено підходити до місця вибуху такого приладу ближче ніж на 30 метрів. У жодному разі не можна рухатися після вибуху більше п'яти хвилин. Також заборонено піднімати і збирати ці залишки. Не можна переносити в кишенях, бо від тертя піротехніка може спалахнути".