Події
4 січня 2018
Лутковська розповіла, як мер Торецька відмовився від передачі бойовикам
Володимир Слєпцов і ще 6 осіб в останній момент відмовилися від передачі ОРДО.
news-image

Уповноважена Верховної Ради з прав людини Валерія Лутковська заявила, що мер Торецька Донецької області Володимир Слєпцов і ще 6 осіб в останній момент відмовилися від передачі ОРДО у рамках обміну полоненими 27 грудня 2017 року. Про це Лутковська повідомила в ефірі каналу "112 Україна", передає «Є!» із посиланням на УП.

"Так сталося з ним (Слєпцовим) і ще з 6 особами, які вже приїхали на непідконтрольну уряду територію й уже там чітко сказали: Ми не хочемо тут залишатися, а хочемо повернутися на підконтрольну Україні територію ", - сказала омбудсмен.

Вона додала, що знає Слєпцова особисто і знає його стан здоров'я, тому відправила його назад в першу чергу в автобусі із представниками ЗМІ.

"А решту 6 потім перевезли, бо жодна людина без її волі не може бути залишена на непідконтрольній території. За тиждень до проведення було 20 осіб які вагалися, яке рішення їм приймати. І не впевнена, що 7 входили до цієї двадцятки, це могли бути інші люди. Людина приїхала, отримала рішення суду або указ про помилування і вирішила залишатись", - сказала Лутковська.

За її словами, представники ОРДО не перешкоджали.

Крім того, Лутковська зазначила, що чекала у Горлівці до кінця обміну, і вивозила з собою останнього 74-ого заручника, "якого спочатку загубили і не привезли".

Читайте також: Клімкін та Габріель не змогли потрапити на лінію розмежування