Суспільство
4 січня 2018
Вчені назвали причину, яка може привести до раптового інфаркту
Дефіцит кальцію в організмі збільшує ризик серцевого нападу.
news-image

Вчені з Cedars-Sinai Heart Institute (Лос-Анджелес) заявили, що дефіцит кальцію в організмі може привести до раптового інфаркту, передає «Є!» із посиланням на Сегодня.

Фахівці провели дослідження медичних карт людей, що померли від цієї патології. Було встановлено, що рівень кальцію у них був набагато нижчим, ніж у здорових людей. Дефіцит цього мінералу в крові збільшував ризик раптової зупинки серця в 2 рази. Причому, навіть прийом лікарських препаратів для лікування серцево-судинної системи не зменшував цю залежність.

Згідно зі статистикою, раптова зупинка серця закінчується смертю в 90% випадків. При цьому близько 70% жінок і більше 50% чоловіків, у яких був інфаркт, ніколи раніше не страждали від патологій серця.

Вчені пояснюють таку залежність між рівнем кальцію в крові і інфарктом тим, що цей мінерал важливий для хорошого стану судин. Крім того, кальцій необхідний для підтримки нормального артеріального тиску.

Медичні фахівці відзначають, що дефіцит кальцію найчастіше спостерігається у певної групи людей. В першу чергу це ті, хто страждає від хронічних захворювань нирок, обструктивної хвороби легень і цукрового діабету.

Читайте також: Донеччанин обікрав мешканця Тернополя, щоб доїхати додому