Суспільство
4 січня 2018
Керівниця банківського відділення пропонувала знайомим відкрити депозитні рахунки, проте гроші залишала собі
Жінка привласнила майже 10 млн грн.
news-image

На Львівщині 53-річна керівниця відділення одного з банків привласнила майже десять мільйонів гривень своїх знайомих, передає «Є!» із посиланням на поліцію регіону.

Як встановили правоохоронці, зловмисниця пропонувала знайомим та друзям відкрити зручні депозитні рахунки. При цьому вона особисто роздруковувала бланки договорів про строкові банківські вклади, а також заповнювала та оформляла документи, які мали бути переконливими доказами того, що гроші вкладника нібито зберігаються на рахунку в банку.

"У дійсності ж рахунки не відкривались і грошові кошти на них не надходили, оскільки керівник не вносила кошти клієнтів у касу банківської установи, а привласнювала. Таким чином впродовж 2014-2015 років зловмисниця привласнила 9,9 мільйонів гривень", - розповіли у поліції.

Правоохоронці повідомили жінці про підозру у скоєнні кримінальних правопорушень, передбачених ч.5 ст.191 (привласнення майна шляхом зловживання службовим становищем в особливо великому розмірі) та ч.2 ст.366 (службове підроблення) КК України. На даний час вона перебуває під арештом.  Зловмисниці загрожує покарання у вигляді позбавлення волі від семи до дванадцяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю та конфіскацією майна.

Читайте також: У Херсоні шахрай, що видавав себе за будівельника, збирав гроші на утеплення будинків та зникав