Події
4 січня 2018
На Буковині в психоневрологічному інтернаті утримують людей в холоді і в голоді
У Нижньостанівецькому інтернаті перебуває майже дві сотні осіб.
news-image

Холод, як на вулиці, ізолятор як тюремна камера і склянка води лише з дозволу персоналу.

Інформує «Є!», з посиланням на ТСН.

Перевірку без попередження влаштували у психоневрологічному інтернаті на Буковині представники уповноваженого з прав людини. Кажуть, виявили кричущі порушення - від умов, в яких перебувають пацієнти,  до махінацій з їхніми пенсіями.

У Нижньостанівецькому інтернаті перебуває майже дві сотні осіб, з них переважна більшість – недієздатні. Представники омбудсмена звинуватили керівництво у численних порушеннях, і навіть у катуванні хворих.

Вони побували в інтернаті на початку грудня. І кажуть, що були вражені побаченим. Фото, які зробили у закладі, і справді приголомшують. Температура у деяких кімнатах була такою ж, як на вулиці , бо на вікна були незасклені,  а це, кажуть, не що інше як катування холодом . 

«Люди протягом цілого дня повинні сидіти в кімнаті з вибитими шибками, всередині тільки лавиці, і люди могли на цих лавицях сидіти, а якщо вони хотіли лежати – на лавицях або на підлозі, що ми і побачили», - розповідає координатор по зв’язках з громадскістю Уповноваженого ВР з прав людини Богдан Бойко.
Читайте також: У 16 людей в Миколаєві підтвердився гепатит А: розпочато розслідування