Суспільство
5 лютого 2015
Туреччина буде оплачувати авіапаливо для рейсів з РФ, щоб зберегти турпотік
Російські авіаперевізники отримають за кожен рейс 6 тисяч доларів на оплату палива
news-image

Влада Туреччини мають намір субсидіювати пасажирські авіаперевезення з РФ для збереження потоку російських туристів у країну.

Як повідомляє в середу, 4 лютого, турецька газета The Hurriyet Daily, російські авіаперевізники протягом найближчих двох місяців будуть отримувати за кожен рейс до Туреччини по шість тисяч доларів на оплату палива. В Анкарі вирішили піти на такий крок через побоювання, що падіння курсу рубля може обернутися різким зниженням числа російських туристів.

"Туризм - одна з провідних галузей країни, необхідно запобігти скасування пасажирських рейсів", - заявив прем'єр-міністр Туреччини Ахмет Давутоглу. Представники туричестического бізнесу вітали ініціативу уряду в Анкарі.

Читайте також: Пасажирів авіарейсу в США налякала Wi-Fi-мережа від «Аль-Каїди»

По числу відпочиваючих у Туреччині росіяни (4,5 мільйона чоловік у рік) займають друге місце після Німеччини (5,2 мільйона чоловік). Всього ж у минулому році країну відвідали 37 мільйонів туристів.

Анкара також планує поширити пільги на іранських авіаперевізників. У минулому році кількість гостей з сусідньої країни зросла на 33% і склало 1,6 мільйона чоловік.