Суспільство
5 січня 2018
В Одеській області на кір захворіла приблизно 1 тис. людей
Щодня в лікарні Одеської області надходить 12–14 пацієнтів, хворих на кір.
news-image

В Одеській області зросла кількість хворих на кір, а такої кількості пацієнтів в інфекційних відділеннях не фіксували вже багато років, повідомляє "5 канал", передає «Є!».

За даними лікарів, кількість хворих на кір у регіоні на сьогодні становить приблизно 1 тис. людей. З весни минулого року від ускладнень унаслідок кору померло п'ятеро осіб, а нові пацієнти потрапляють у лікарні щодня.

Від хвороби страждають переважно діти. У зоні ризику також перебувають дорослі, яким своєчасно не зробили щеплення. Симптоми кору – висока температура, сухий кашель, висип на тілі.

Головний лікар Одеської міської клінічної інфекційної лікарні Світлана Лаврюкова повідомила, що зафіксовано тяжкі корові пневмонії.

Двоє дорослих – це пацієнти, які не лікувалися і звернулися на сьомий день від початку захворювання – у вкрай важкому стані. Через кілька годин настав летальний кінець. У трьох дітей – також корова важка пневмонія, – зазначила вона.

Лаврюкова розповіла, що щодня в лікарні надходить 12–14 пацієнтів із кором. Наприкінці грудня комісія з надзвичайних ситуацій заборонила дітям в Одесі, які не мають щеплення від кору, відвідувати школи та дитсадки.