Google розробляє програму для виклику таксі
Не виключено, що Google інтегрує в стартап транспорт на автопілотуванні.
news-image

Компанія Google планує створити власний сервіс таксі, який повинен стати конкурентом додатку Uber, повідомляє Є! Єдність.інфо з посиланням на агентство Bloomberg.

За його словами, в Über вже знають про плани Google. Скріншоти нового додатку, яким користуються деякі співробітники корпорації, їм надав Девід Драммонд, топ-менеджер Google. Він став членом ради директорів Über після того, як в 2013 році Google Ventures інвестував в стартап 8 млн. Це стало найбільшим внеском, який коли-небудь здійснював цей венчурний фонд. Зараз у Über вирішують питання про виведення Драммонда з ради директорів. Офіційно в компанії цю інформацію не підтвердили.

Можливість створення стартапу також не прокоментували в Google. Джерело, знайоме з ситуацією, повідомило, що Google збирається створити додаток, в який з часом буде інтегрований транспорт на автопілотуванні. Такі машини розробляються лабораторії Google X. Імовірно, цю технологію вдасться реалізувати протягом 2-5 років. "Ми багато думали про те, як у довгостроковій перспективі така технологія (автопілот) може стати корисною у житті людей, і є багато способів, як це може втілити в життя, - розповів в січні Кріс Армсон, відповідальний за проект. - Наприклад, одна з технологій дозволить вам викликати машину, говорити їй, куди вам треба, і здійснювати поїздку".

Читайте також: Двоє українських школярів виграли у престижному конкурсі Google

Ще один сценарій передбачає, що машини будуть патрулювати конкретні райони, підбираючи і висаджуючи пасажирів. Варто зазначити, що Über також займається створенням безпілотних автомобілів. Для цієї мети компанія створила спеціальну дослідну лабораторію в Піттсбурзі.

За даними техноблога Techcrunch, для роботи над проектом Über були найняті понад півсотні науковців. На думку глави Über Тревіса Каланіка, розробка автономних автомобілів могла б істотно здешевити вартість поїздок: "Uber доріг, тому що мова йде не тільки про машину, але і про водія в ній. Коли його там не буде, то користуватися Über буде дешевше, ніж мати свою машину".

Читайте також: Китай заблокував Gmail на своїй території

Повідомлялося, що Google планують їзду безпілотних автомобілів по дорогах США вже в 2017 році. На автосалоні в Детройті представник американського автогіганта General Motors заявив, що готовий співпрацювати з корпорацією Google зі створення безпілотних автомобілів.