Події
5 січня 2018
Кількість політв’язнів, яких утримують у Криму, перевищила 60, - Чубаров
Близько десяти людей вже перевезли в сусідню Росію, після того, як їм винесли вироки в кримських судах.
news-image

Кількість політичних в’язнів, яких утримують в анексованому Росією Криму, перевищила 60, заявив голова Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров в інтерв’ю «5 каналу», пише «Є!».

За його словами, до цього списку не входять кримськотатарські активісти, яких оштрафували в Криму підконтрольні Кремлю суди.

«Кількість тих, кого ми відносимо до політв’язнів, тобто люди, які позбавлені волі, і вони за ґратами або в СІЗО, або вже отримали так звані судові вироки, або судовими вироками вони обмежені в пересуванні по Криму, то таких людей в Криму – за 60. І я не кажу про тих, хто отримав величезний грошовий штраф, зокрема, за участь в заходах 26 лютого 2014 року, то таких людей вже кілька сотень. Кількість дітей, які залишилися без батьків, тому що батьки за ґратами, їх вже за сотню», – сказав Рефат Чубаров.

Він додав, що близько десяти людей вже перевезли в сусідню Росію, після того, як їм винесли вироки в кримських судах.

Вранці 5 січня стало відомо про чергові обшуки в Криму.

Після анексії Росією Криму на півострові ФСБ проводить регулярні затримання, обшуки і допити незалежних журналістів, кримськотатарських активістів, опозиційних і проукраїнських громадських діячів і представників релігійних меншин. Правозахисники називають ці дії російських силовиків політично мотивованими.

Читайте також:Затриманий екс-«міністр» Криму створив схему з виманювання українських паспортів на півострові