Події
6 січня 2018
Одеський суд прийняв рішення на підставі документа «ЛНР»
Станом на 5 січня 2018 року рішення суду не набрало чинності.
news-image

Татарбунарський райсуд Одеської області визнав особу померлою на підставі документа, виданого самопроголошеною владою терористичної організації "ЛНР".

Інформує «Є!», з посиланням на ТСН.

Як повідомляється на офіційному сайті "Судова влада України", до суду звернулася громадянка, яка поінформувала про смерть свого чоловіка 30 вересня 2017 року в місті Молодогвардійськ Луганської області. Для реєстрації смерті чоловіка заявниця звернулась до Станично-Луганського відділу державної реєстрації актів цивільного стану, але отримала письмову відмову у проведенні такої реєстрації.

"Підставою для відмови стало те, що наданий для реєстрації смерті документ, а саме, свідоцтво про смерть, не є визначеним центральним органом виконавчої влади документом, що забезпечує формування державної політики у сфері охорони здоров’я та підтверджує факт смерті. Документи оформлені органами, установами та організаціями, які розташовані на території непідконтрольній українській владі, ставлять під сумнів легітимність оформлення свідоцтва про смерть", - зазначається в повідомленні.

Але, "з метою захисту прав і свобод заявниці, рішенням Татарбунарського районного суду заяву громадянки щодо встановлення факту смерті громадянина України було задоволено".

Щоправда, станом на 5 січня 2018 року рішення суду не набрало чинності. 

Читайте також: Екс-міністру охорони здоров'я Криму 8 січня суд обере запобіжний захід