Україна
6 січня 2018
Близько 5 тисяч мешканців анексованого Криму призвали до російської армії
На військовий облік окупанти беруть мешканців півострова примусово.
news-image

На строкову службу до російської армії призвали близько п'яти тисяч жителів анексованого Криму і окупанти далі збільшують кількість призовників.

Про такі цифри станом на кінець 2017 року розповіла член Кримської правозахисної групи Ірина Сєдова у ефірі Радіо Крим.Реалії, повідомляє «Є!» з посиланням на ТСН.

За ухилення від служби відкривають кримінальні справи, а також у соцмережах розшукують потенційних призовників, які виїхали на материкову частину України – їм погрожують розшуком.

Ми зараз якраз розробляємо рекомендації, як діяти в подібних ситуаціях. Головна лазівка – не ставати на військовий облік, тоді відкриють лише адміністративну справу. Правда, зробити це складно, тому що на облік масово ставлять і школярів, і студентів. Так, у колишньому ТНУ, нинішньому "Кримському федеральному університеті", навіть не видають дипломи без військового обліку, – зазначила Сєдова.

Кримська правозахисна група звернулася до кримчан із проханням повідомляти про факти призову на строкову службу до російської армії з території анексованого півострова. 

Читайте також: Бойовики з великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї обстріляли наших оборонців поблизу шахти Бутівка, - штаб АТО