Суспільство
6 січня 2018
«Вибили плоскогубцями зуби»: екс-полонений бойовиків розповів про пережиті тортури
Звільнний з полону бойовиків боєць "Азова" Чуднєцов.
news-image

Звільнений 27 грудня 2017 року із полону бойовиків "ДНР" боєць батальйону "Азов" Євген Чуднєцов, якого звільнили з полону "ДНР", розповів пережиті ним катування терористів. Військовий заявив, що бойовики вибили йому зуби у підвалі.

Про це боєць розповів в інтерв’ю "Громадському радіо", передає «Є!».

Ну, можу вам продемонструвати. Їх вибили плоскогубцями, хотіли вирвати. Це не перекручена інформація. Одні писали, що вони в мене самі повипадали... Але як, якщо в січні в мене зуби цілі, а в лютому вже ні? Вони не могли так швидко випасти, – розповів Чуднєцов.

Боєць батальйону "Азов" також розповів про те, що його знайомому вдалося втекти з полону бойовиків.

Алексин Віталік втік із полону. Ми планували взагалі удвох втекти. Він же Донецька не знає. Коли мене забрали працювати на "Укрзалізницю", я знайшов карту Донецької області, я йому намалював всі блокпости. Ми планували втекти або 9 травня, коли вони нап'ються, або 11 травня, коли у них святкування "референдуму". Але так вийшло, що мене перевели на ІТТ, а він у липні втік. Його відвезли на роботу, відволіклися, він чухнув, – розповів про втечу знайомого боєць АТО.

Чуднєцов також зазначив, що бойовики примушували полонених шукати трупи у Дебальцевому, а пізніше "засудили" до 30 років в'язниці.