Суспільство
8 січня 2018
93 депутатам Ради компенсували 8 млн гривень за їхні закордонні відрядження
Нардепи отримали компенсації.
news-image

93 депутати Верховної Ради одержали компенсацію з державного бюджету в сумі 8 млн гривень за закордонні відрядження в 2017 році. Про це сказано у відповіді апарату Ради на запит Українських Новин, передає «Є!»

Голова парламенту Андрій Парубій одержав 219 тис. гривень компенсації, а його перший заступник Ірина Геращенко - 227 тис. гривень.

В 2017 році Парубій у рамках відряджень відвідував США, Японію, Польщу, Грузію, Італію, Латвію й Туреччину.

Із фракції "Блок Петра Порошенка" компенсацію з держбюджету отримали, зокрема, голова постійної делегації в Парламентській асамблеї Ради Європи (ПАСІ) Володимир Ар'єв (524 тис. гривень) і заступник голови фракції Олексій Гончаренко (155 тис. гривень).

Синові Президента Петра Порошенка, депутатові від БПП Олексію Порошенку компенсували 51,2 тис. гривень відрядження в Бангладеш.

Із фракції "Народний фронт" компенсація була виплачена, зокрема, депутатам Леонідові Ємцю (454 тис. гривень) і Георгію Логвинському (307 тис. гривень).

У "Всеукраїнському об'єднанні "Батьківщина" компенсація була виплачена, зокрема, депутатові Сергію Власенку (388 тис. гривень) і заступникові голови фракції Сергію Соболєву (394 тис. гривень).

Сергій Кіраль із "Об'єднання "Самопоміч" одержав 366 тис. гривень компенсації за закордонні відрядження.  

Читайте також: Кравчук бачить два шляхи для припинення війни на Донбасі