Події
9 січня 2018
У квітні в Україні розпочнеться повноцінна кампанія з вибору сімейних лікарів, - МОЗ
Зараз цей проект здійснюється в пілотному режимі.
news-image

Старт кампанії з вибору лікаря первинної допомоги розпочнеться в квітні 2018 року, а зараз цей проект здійснюється в пілотному режимі, повідомила прес-служба Міністерства охорони здоров'я, передає «Є!» із посиланням на Українські новини.

"Це зроблено для того, щоб лікарі мали час навчитися користуватися функціоналом медичної інформаційної системи, а також для тестування центрального компонента електронної охорони здоров'я", - зазначили в МОЗ.

Як сказано в повідомленні, комунальні заклади первинної допомоги в 2018 році повинні реорганізуватися в некомерційні комунальні підприємства. При цьому наголошується, що тільки медичні установи у статусі комунальних некомерційних підприємств зможуть укласти угоди з Національною службою здоров'я України і отримувати пряме фінансування за надані послуги з державного бюджету.

У МОЗ також звернули увагу на те, що в 2018 році комунальні заклади первинної допомоги повинні забезпечити комп'ютеризацію, вибрати Медичну інформаційну систему (МІС) і підключитися до електронної системи охорони здоров'я, отримати електронні цифрові підписи для закладів і лікарів.

Також необхідно "привести матеріально-технічне забезпечення закладу відповідність до табеля технічного оснащення, забезпечити надання першої медичної допомоги (ПМД) у вихідні, свята і для заміни основного лікаря у відпустці, на лікарняному або під час підвищення кваліфікації".

Читайте також: У Мінсоцполітики повідомили, скільки переселенців із Криму і Донбасу перебувають на обліку