Події
10 січня 2018
Російський десантний корабель зіткнувся із суховантажем в Егейському морі
Інцидент стався 30 грудня біля берегів Туреччини.
news-image

Міноборони Росії повідомило про зіткнення великого десантного корабля Чорноморського флоту РФ "Ямал" з африканським суховантажем в Егейському морі. Про це повідомляє Інтерфакс, передає «Є!» із посиланням на Європейську правду.

Інцидент стався 30 грудня у протоці Карпатос біля берегів Туреччини в 9-10 милях на південь від грецького острова Родос.

Суховантаж "Орка 2" під прапором Сьєрра-Леоне слідував з Єгипту до Туреччини. За словами глави відділу інформаційного забезпечення ЧФ В'ячеслава Трухачева, судно порушило правила під час обгону російського корабля. Думаючи, що обгін завершений, "Орка 2" змінив курс і врізався в "Ямал".

В результаті зіткнення ніхто не постраждав, а кораблі залишилися на ходу. Трухачов не повідомив, які ушкодження отримав російський десантний корабель.

"Ямал" в грудні 2017 року черговий раз відправився до Сирії, куди він раніше вже доставляв вантажі. Він бере участь в операції під назвою "Сирійський експрес" з доставки боєприпасів для російської авіагрупи на авіабазі "Хмеймім" і сирійської армії.

Читайте також: У київський школі - спалах кору