Політика
10 січня 2018
Саакашвілі після допиту в СБУ заявив, що поїде в тур країною
Міхеіл Саакашвілі заявив. що не збирається відволікатися від політичної активності через справи проти нього й судові процеси.
news-image

Лідер партії "Рух нових сил", екс-президент Грузії Міхеіл Саакашвілі провів на допиті в Службі безпеки України 4 години, передає «Є!» із посиланням на УП.

"Всі питання стосувалися виключно політичних акцій", – заявив він журналістам після допиту 10 січня.

При цьому Саакашвілі сказав, що з 11 січня почне їздити Україною для пошуку людей в нову владу, але допити буде відвідувати.

Саакашвілі не збирається відволікатися від політичної активності через справи проти нього й судові процеси.

"Вони хочуть цією справою відвернути нас від наших політичних акцій. А я від політичних акцій відволікатися не буду, я збираюся, починаючи з завтрашнього дня, їздити по країні, починати набір людей для нової влади. Ми повинні знайти людей, які будуть керувати країною іншими методами", – заявив він.

 

"Я більше не буду звертати уваги на ці судові кримінальні речі, які вони хочуть щодня зараз робити, щоб у мене не було часу іншими речами займатися", – додав лідер РНС.

 

 

Як відомо, 9 січня Міхеїл Саакашвілі давав свідчення прокуратурі щодо розстрілів на Майдані у Києві на початку 2014 року.

8 грудня 2017 року його затримали і помістили до ізолятора Служби безпеки України на Аскольдовому провулку. Йому інкримінують ч 2. статті 256 - "Сприяння учасникам злочинних організацій та укриття їх злочинної діяльності".

Генпрокуратура стверджує, що Саакашвілі домовлявся з людиною Віктора Януковича Сергієм Курченком про фінансування акцій протесту.

11 грудня Печерський райсуд Києва обрав запобіжний заход лідеру "Руху нових сил": суд відпустив Міхеїла  Саакашвілі на час розслідування.

Прокуратура просила суд обрати запобіжний захід затриманому Саакашвілі у вигляді цілодобового домашнього арешту.

Апеляцію прокуратури на рішення Печерського райсуду Києва щодо обрання запобіжного заходу для Саакашвілі, яка мала розглядатись 22 грудня, перенесли спершу на 3 січня, а потім на 11 січня.