Суспільство
10 січня 2018
У Харкові лікар-онколог вбив свого зятя, вколовши смертельну ін'єкцію
Причиною смерті 40-річного чоловіка стала серцево-легенева недостатність.
news-image

Комінтернівський районний суд м. Харкова визнав винним 60-річного лікаря-онколога в умисному вбивстві свого зятя (ч.1 ст. 115 КК України). Суд призначив обвинувачуваному покарання у вигляді 10 років позбавлення волі, передає «Є!» із посиланням на Прокуратуру Харківської області.

"Прокуратура довела, що у лютому 2014 року у вечірній час зловмисник прийшов до квартири, де проживала його донька разом з дитиною та чоловіком. Вдома нікого не було. Донька з дитиною поїхала у справах. Її чоловік ще не повернувся з роботи.

Тесть відкрив двері своїми ключами та зайшов до приміщення. Там він переодягнувся у старий непримітний одяг та пішов чекати на приїзд зятя біля гаража", - розповіли хід подій у прокуратурі.

Зазначається, що на той час подружжя конфліктувало і збиралося розлучатися. Між зятем та батьком дружини відносини теж значно погіршилися.

"Коли зять вийшов з машини, зловмисник вколов йому у праве стегно голку зі шприцом та ввів медичний препарат. Чоловіку стало зле. За кілька хвилин до своєї смерті він встиг зателефонувати братові та повідомити, що тесть зробив йому ін’єкцію в ногу", - повідомили у прокуратурі.

Відповідно до висновків експертів причиною смерті 40-річного чоловіка стала серцево-легенева недостатність. Це могло статися внаслідок дії міорелаксантів. Зокрема, лікарського засобу "Ардуан", який вводять пацієнтам при переведенні їх на штучне дихання і, якщо після введення препарату не підключити апарат штучного дихання, людина помирає.
У ході слідства встановлено, що тесть - практикуючий лікар-онколог мав доступ до подібних лікарських засобів та заздалегідь готувався до вбивства.

Після скоєння злочину він намагався знищити сліди злочину, а вбивство видати за природну смерть чоловіка.

Крім того, переконавшись, що зять не подає ознак життя, він перетягнув тіло у безлюдне погано освітлюване місце, щоб його не відразу помітили перехожі.
Обвинувачуваний свою вину не визнав.
Довідково:
Вирок суду не набув законної сили, триває час на апеляційне оскарження.