Події
10 січня 2018
Саакашвілі надав подробиці кримінальних справ, у яких він фігурує в Україні
Політик зазначив, що перша справа стосується організації акцій протесту.
news-image

Колишній очільник Одеської ОДА Міхеїл Саакашвілі стверджує, що українські правоохоронці розслідують проти нього три кримінальних провадження, що є пов'язаними з протестами.

Таку заяву зробив лідер "Руху нових сил" після допиту в Службі безпеки України, інформує «Є!», з посиланням на 24tv.ua.

Зокрема, політик зазначив, що перша справа стосується організації акцій протесту і так званими "грошима Курченка". За його словами, саме безпосередньо щодо цього його допитували в СБУ.

"Сьогодні всі питання на допиті стосувалися виключно політичного характеру. Я їм пояснював, як організовуються та проводяться політичні акції, як люди приходять на ці акції, що означає координація політичних сил. Я провів їм цілий курс політології", – зазначив він.

Водночас Саакашвілі підкреслює, що друга справа є пов’язаною із сутичками та зіткненнями між його прихильниками та правоохоронцями, коли активісти силою намагалися потрапити у Жовтневий палац. Колишній очільник Одеської ОДА заявив, що у цій справі він виступає як свідок.

"Третя справа – це події під час Революції Гідності. Я там також як свідок проходжу. Справа стосується так званих грузинських снайперів у розстрілах на Майдані… ніяких грузинських снайперів немає, є російські актори, ГРУ-шники або інші шпигуни. А італійський канал, з подачі російської пропаганди, зробив про це сюжет. Після цього в Україні перевіряють ці факти і витрачають ресурси на перевірку фактів російської пропаганди", – додав він.
Читайте також: У Вінниці арештували вчительку хімії з Донеччини, яка була інформатором бойовиків
Читайте також: Відео: Аброськін розповів про деталі розкриття вбивства Ірини Ноздровської