«Антонов» звернувся в мінтранс США по дозвіл на перевезення деталей для SpaceX
"Антонов" подавав заявку на транспортування частини головного обтічника ракети SpaceХ.
news-image

Український авіаконцерн "Антонов" 5 січня надіслав заявку в міністерство транспорту США на транспортування великогабаритних деталей для компанії SpaceX.

Зміст заявки опубліковано на сайті Daily Airlines Filings, передає «Є!».

У документі йдеться, що позаплановий переліт літак із аеропорту в Лос-Анджелесі в Тітусвілл або безпосередньо до мису Канаверал, штат Флорида, у межах проекту SpaceX має відбутися з 10-го до 13 січня.

"Антонов" хоче залучити для цього літак Ан-124-100 "Руслан".

У заявці зазначено, що зволікання з доправленням запчастин до ракет щонайбільше до 11 січня призведе до негативних наслідків, зокрема фінансових втрат, і вплине на заплановані SpaceX старти ракет.

У документі підкреслюють, що своєчасне транспортування обладнання є "критично важливим".

"Антонов" має транспортувати частину головного обтічника ракети SpaceX. У заявці української компанії вказано габарити деталей: 1788 см на 564 см на 417 см вагою приблизно 28,1 тонни.

До документа було додано меморандум між "Антоновим" і SpaceX про транспортування частини ракети. Це вже втретє, коли SpaceX замовляє перевезення в "Антонова".

SpaceX – американська компанія, заснована у 2002 році Ілоном Маском із метою скоротити витрати на польоти в космос і відкрити шлях до колонізації Марса. Компанія розробила ракети-носії Falcon 1 і Falcon 9, а також космічний корабель Dragon.

Вантажний Ан-124-100 "Руслан" є одним із найзатребуваніших у класі важких транспортних літаків.