Суспільство
11 січня 2018
Facebook запустила «секретний ключ» для групових чатів
ART дозволяє вести захищене групове листування.
news-image
Дослідники з компанії Facebook опублікували на порталі GitHub новий протокол шифрування для групових чатів, що отримав назву Asynchronous Ratcheting Tree (ART).

Про це пише internetua.com, передає «Є!».

За словами дослідників, в ART вирішені проблеми безпеки, присутні в таких додатках, як WhatsApp, Facebook Messenger, Signal та ін.

Як відзначають фахівці, незважаючи на те, що шифрування повідомлень у листуванні між двома співрозмовниками в даних додатках реалізовано на досить високому рівні, функції шифрування для групових чатів залишають бажати кращого.

Скомпрометувавши одного з учасників групового чату, зловмисник може перехоплювати повідомлення протягом необмеженого кількості часу.

Протокол використовує модель asymmetric prekeys (асиметричні ключі), що дозволяє абонентам отримувати захищені групові ключі. Крім цього, в протоколі використовується одноразовий асиметричний ключ налаштування, за допомогою якого адміністратор групи може генерувати закриті ключі для всіх учасників чату при створенні групи.

ART дозволяє вести захищене групове листування, навіть якщо один з його учасників був повністю скомпрометований.

ART був опублікований на наступний день після того, як директор Федерального бюро розслідувань США Крістофер Рей заявив про проблеми, які відомство відчуває через шифрування на мобільних пристроях.